ОБРАЗОВАТЕЛНИ ВИСИНИ
към Международна фондация "Св. св. Кирил и Методий"
02/ 846 72 17; 02/ 846 72 98
edperspectives@abv.bg
ОТЗИВИ

Нашите курсисти получават максимални резултатити на изпитите, за които ги подготвяме и това им помага да постигнат своите мечти и цели.


Габриела Цветанова Ранкова

Казвам се Габриела Ранкова и съм завършила 9-та Френска езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин". Курсът, който съм карала към фондацията е интензивен курс по български език и литература - подготворка за матура. Преподавателката поднася материала по много достъпен и интересен начин. Нищо общо с начина на преподаване в училище. Направи така че едни трудно разбираеми произведения да изглеждат малко по-съвременни и достъпни за нас, кандидант-студентите. Успя да ни научи да се поставяме на мястото на автора, за да можем по-добре да разберем причините за написването на творбите и така да съумеем да ги анализираме правилно. Използа бърз, много лесен и разбираем начин на преподаване на материала, свързан с изучаваните литературни произведения.Оценката ми от матурата е отличен 5.91 и в момента уча в ТУ- София, специалност Компютърно и софтуерно инженерство.

Иванела Тихомирова Атанасова

Завършила съм НПГПТО "М.В. Ломоносов". В момента уча в Richmond the American International University in London. Бях приета и в: Queen Mary University of London, Bath Spa University, Aberyswith University. Курсът, който съм карала към фондацията е Toefl iBT при Брент Сандерс. Курсът е възможност за подготовка и тренировка за реалния изпит. Лично мен писането винаги ме е затруднявало - допускам елементарни грешки от бързане. С няколко полезни съвета от Брент грешките значително намаляха. Брент Сандърс е изключителен преподавател и оратор. Ако има нещо, което дори само един човек от групата не е разбрал, той отново ще го обясни. Критиката му е изключително градивна и никога без причина. Препоръчвам го на всеки , който иска да полага Toefl.

Деница Парашкевова

Казвам се Деница Парашкевова и в момента участвам в трето подред ниво по немски език при г-жа Евгения Кършигорова. Започнах от А1, като само имах намерение да проверя дали още мога да уча и разбира се да опитам да осъществя едно старо желание - да науча немски. Много съм доволна и от групите, на които попаднах , и от преподавателката. Особено съм впечатлена от поднасянето на информацията - разбираемо, систематизирано в типичен немски ред. Научиха ни на логиката в езика, като винаги е приятно и дори забавно. Курсът, също разшири погледа ми върху един народ с различна култура и традиции. Знам, че езикът ще ми отвори много възможности и ще направи живота ми по-богат и интересен.

Михаела Любомирова Фролошка

В момента уча в University of Aberdeen международно и европейско право с икономика, бях приета с безусловна оферта и в Хага международно право. Завършила съм Първа английска езикова гимназия. Курсовете, които съм карала във фондацията, са за подготовка за матурата по БЕЛ, за IELTS и за TOEFL. Курсът за TOEFL ми помогна в доброто представане във всички компоненти на изпита и най-вече структурирането на есе, върху което преподавателят Брент Сандерс наблегна и преподаде много добре. Курсът за IELTS ми даде предства за цялостния формат на изпита и възможно най-добрите методи за най-добро представане. Оценката ми беше 8, което само по себе си говори за доброто преподаване на Таня Дулева. Колкото до курсът за подготовка за матурата по БЕЛ мога да кажа само суперлативи. Преподавателката - госпожа Станимира Манолова е най-добрият преподавател, който съм имала за целия период от 12 години, в който съм била в училище- както в прогимназията, така и в Английската гимназия. Спокойно мога да кажа, че от човек, който ненавиждаше часовете по българска граматика още от първи клас, госпожа Манолова ме превърна в човек, който нямаше търпение да дойде понеделник, когато имах урок при нея. В часовете по литература тя само засили интереса ми към творчеството на авторите като систематично и много подредено ни въвеждаше в материала чрез биографията на автора и огромните знания, които притежава за периода, в който са живели и творили. Чрез обективното оценяване на пробните изпити тя дава реална оценка на знанията и нивото на развитие на всеки един ученик, което е много полезно. Фактът, че тя е много добре запозната с формата на изпита може да бъде само полза за всеки, защото тя набляга на най-важното и не разпилява време за неща, който няма да бъдат дадени на изпита. Един от най-големите плюсове на нейния професионализъм е, че дава сигурност още в самото начало на курса, че матурата не е непреодолима - представа, която създават повечето учители, чрез мудната и хаотична работа в час. Резултатът ми на матурата е 6,00 и бе постигнат с много упорито учене, но съм напълно убедена, че без госпожа Манолова - най-уникалната преподавателка, която съм имала, никога нямаше да го постигна, защото тя ми помогна да запълня и надградя знания за граматиката и литературата, които би следвало да бъдат преподавани 12 години в училище. Не на последно място нейният позитивизъм направиха подготовката за матурата, което иначе не е много интересно нещо, много приятно и полезно за цялостната обща култура. На всеки бъдещ дванадесетокласник бих препоръчала да се запише при нея и всъщност една моя приятелка, която учи в Благоевград е нейна ученичка и пътува цялото растояние от Благоевград до София по моя препоръка и е много доволна.

Борислава Ерандицова

Изкарани курсове към школата: IELTS, Подготовка за матура по Български език и литература, Подготовка за матура по Английски език
Оцененки от изпитите: IELTS -6.5, Матура Български език и литература – 5,20, Матура Английски език-5,70
Настоящо учебно заведение: Софийски университет „Климент Охридски“
Завършена гимназия: 157 ГИЧЕ „Сесар Вайехо“
Мнение за преподавателиете: страхотни преподаватели, обясняват ясно и дават достатъчно упражнения.

Адрес:
гр. София, ул. "Васил Априлов" №3
Телефон:
02/ 846 72 17, 846 72 98
Имейл:
edperspectives@abv.bg